رجبعلی خسروآبادی در گفتگو با میراث آریا(chtn) با اعلام این خبر افزود: در ادامه بازدید از اثار فرهنگی و تاریخی که با هدف هویت بخشی و اتخاذ تصمیم و راهکارهایی برای احیاء ،حفظ و معرفی این اثار صورت می پذیرد به دنبال اعمال سیاستهای توسعه صنعتی وخدماتی ، عناصر فعالیتی و مسکونی مختلفی در گستره منطقه 16 کنونی شکل گرفت که برخی از آنها تاثیری عمده ی بر روند توسعه کالبدی منطقه داشته اند.
خسروآبادی ادامه داد : در سال های 1320- 1299 ، ایستگاه راه آهن عنصری مهم وتاثیر گذاری بر شکل گیری هسته های صنعتی وخدماتی وگسترش کالبدی منطقه بوده است. ایجاد ایستگاه راه آهن درجنوب محدوده شهر و جنوب بازار باعث استقرار واحد های صنعتی وخدماتی دیگری شامل بلور سازی ، سیلو ، کارخانه های چیت سازی ، کشتارگاه تهران ، کارخانه آرد وتعدادی انبار وبنگاه باربری برای پاسخگویی به نیازهای بازار تهران در قسمت شمال شرق محدوده کنونی منطقه شد.
این مقام مسئول اظهار داشت: این بنا به علت آنکه اولین کارخانه تولید شیشه و بلور به صورت صنعتی در ایران است دارای ارزش فرهنگی فراوانی برای شهر تهران بوده چراکه انتقال دوران سنتی به صنعتی را در ایران نشان می دهد و بیانگر تغییر چهره تهران دیرین به یک کلانشهر صنعتی است.
وی ادامه داد: به همین منظور تهیه پرونده ثبتی این بنا در فهرست آثار ملی با حمایت رئیس شورای اسلامی شهر و مسئولین شهرداری منطقه در دستور کار اعضاء قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی تهران گفت: در این برنامه سیلوی تهران، ساختمان انبار دخانیات ، ایستگاه راه آهن،نیز مورد بازدید قرار گرفت.
انتهای پیام/